23948sdkhjf

Direktør: Derfor forlader jeg Irma

Alfred Josefsen forklarer det opsigtsvækkende og pludselige stop som administrerende direktør for Irma.
Med flytningen fra Rødovre til Albertslund forsvandt også Alfred Josefsens motivation for at stå i spidsen for Irma fremadrettet.

Sådan udlægger den snart forhenværende direktør tirsdagens opsigtsvækkende nyhed om, at han forlader den virksomhed, han har stået i spidsen for siden 1999, med udgangen af april.

- Jeg har ikke været med til at træffe beslutningen, og jeg er ikke enig. Det er ikke det rigtige for mit vedkommende. Det er en voldsom beslutning, for jeg er sindssyg glad for virksomheden. Jeg er voldsomt glad for Irma, men det skal være på en måde, der passer til min form, siger 54-årige Alfred Josefsen til Berlingske Business og uddyber:

- Det handler også meget om motivation, gejst og selvtillid. Jeg er bange for, om de rammer er rigtigt gode for mig, og jeg er nået frem til, at det er slutpunktet for mig. Også selvom det er ærgerligt.

Fakta: Irma og FDB/Coop
Irma blev grundlagt i 1886, og blev i 1982 solgt til FDB under store protester fra medarbejderne. Allerede fire år senere blev Irmas vartegn i form af kafferisteriet i Rødovre lukket og flyttet til FDB’s risteri i Albertslund som en slags varsel om, hvad der skulle ske små 30 år senere.

I starten af 1990’erne blev stadig flere funktioner som lagre, distribution, indkøb, administration og markedsføring lagt ind under FDB.

Og i 1993 meddelte FDB, at man ville skille sig af med Irma og i den proces blev 30 butikker omdannet til SuperBrugsen mens yderligere 23 blev til Fakta-butikker. Forhandlingerne om at sælge de sidste 66 Irma-butikker løb dog ud i sandet og omtalen gjorde, at Irma fik fornyet liv.

I 1994 fik Irma så ny direktør i form af Jørgen Pedersen, under hvis ledelse man ekspandere antallet af butikker og opnåede et beskedent overskud.

Det var dog først da Alfred Josefsen i 1999 tog over, at tingene for alvor tog fart. Han vendte et underskud på 25 mio. kr. til det nuværende niveau, som har sikret et overskud efter skat på 47-59 mio. kr. de seneste mange år i træk.

Efter en kikset satsning i Aalborg meddelte Irma tidligere på året, at man ydermere lukker de to butikker i Aarhus samt den ene i Odense , så kæden pr. 1. marts 2013 kun vil være repræsenteret på Sjælland.

Det bliver altså uden Alfred Josefsen ved roret. Han vil i stedet hellige sig tiden til at skrive bøger om sin store passion – nemlig ledelse.

Alfred Josefsen blev i 2003 kåret til Årets Leder af fagforbundet Lederne

Blå bog: Alfred Josefsen
Født: 1957
Ansat: 1999
Uddannelse: Cand. Merc. 1985

Tidligere beskæftigelse:
Direktør & konsulent Sebecca ApS, 1998 – 1999
Salgs- & marketingdirektør Toms Fabrikker AS, 1996 – 1998
Adm. direktør Dagrofa S/Engros AS, 1992 – 1996
Direktør Vingros AS, 1991 – 1992
Direktionssekretær Dagrofa A/S, 1989 – 1991
Konsulent IKO-konsulent AS, 1985 – 1989

Bestyrelsesposter:
Formand for Unicef Danmark
Formand for Gyldendal

Advisory Boards:
Institut for Ledelse, Filosofi og Politik, CBS
Advisory Board, Københavns Universitet

Øvrige:
Forfatter til ledelsesbogen ”Kære Irma”, 2004
Adjungeret professor på Copenhagen Business School
Klummeskribent Berlingske Business

(Kilde: irma.dk)

Læs mere om: Irma
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125